Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Idyliana
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: Śro 16:40, 27 Maj 2009 Temat postu: prażone siemie lniane |
|
|
Witam na forum
Moze sie to wydawac glupie czy absurdalne, ale ubostwiam prazone siemie lniane. Na sucha patelnie wysypac dowolna ilosc siemienia lnianego, i podgrzewac na mocnym ogniu az nasiona przestana "strzelac"(tak jak popcorn)
Smak mozna porownac do popcornu. ja to uwielbiam na sucho, dodaje do wszystkiego- salatek, kanapek, jogurtow, juz nie wspomne ze o niebo lepiej smakuja wtedy koktajle
kalorii wiecej nie ma bo patelnia jest sucha
p.s super tez smakuja prazone pestki dyni czy slonecznik
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
malaga
koktajlowe guru
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 630
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 8:54, 28 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Ja mam podobną korbę, tyle, że na punkcie prażonego sezamu. Ten sam sposób wykonania. Posypuję nim wszystko co się da :)
|
|
Powrót do góry |
|
|
biotyna
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 15:16, 04 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Prazone pestki sa super. To co robicie obie trzeba połączyć; prazymy siemie lniane i sezam z odrobina soli do smaku, wychodzi nam tzw. gomasio. Można też potrzeć te ziarenka; jest pyszne. Na kanapki surówki, do wszystkiego :)
|
|
Powrót do góry |
|
|
MariuszRyłko
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Wto 13:16, 12 Lis 2013 Temat postu: |
|
|
Ja robię to samo ale z pestkami dyni , które bez podsmażania są super:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Marcheweczka
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 16:23, 05 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Ja w ogóle bardzo lubię prażone pestki i nasiona ;) Bardzo dobrze komponują się w różnych sałatkach ;)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hippo
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 23 Maj 2014
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 11:56, 23 Maj 2014 Temat postu: |
|
|
Szkoda tylko, że tak poparzone traci swoje właściwości odżywcze ;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 14:29, 26 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
Hippo napisał: | Szkoda tylko, że tak poparzone traci swoje właściwości odżywcze ;] |
Zawsze można to stosować jako swego rodzaju przyprawę :D
|
|
Powrót do góry |
|
|
|