Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna Forum o Żywieniu Strukturalnym

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pogaduchy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 154, 155, 156 ... 186, 187, 188  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> *Porozmawiajmy*
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joan
arcymistrz koktajli
arcymistrz koktajli



Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1000
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kunice k/Legnicy

PostWysłany: Sob 21:48, 23 Maj 2009    Temat postu:

pewnie byłby w kropeczki.... no i nóżki zostawałyby miedzy ząbkami... Grey_Light_Colorz_PDT_45
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jovisse
młodsza koktajlowiczka
młodsza koktajlowiczka



Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 22:40, 23 Maj 2009    Temat postu:

Och tak, pewnie byłby przepyszny... zwłaszcza te nóżki między ząbkami - rozkosz dla podniebienia. Cool
Na samą myśl aż się człowiekowi jeść chce...

(ale super są te emotki, że też ich wcześniej nie widziałam Razz)


Ostatnio zmieniony przez Jovisse dnia Sob 22:42, 23 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
reynevan
adeptka koktajlowa
adeptka koktajlowa



Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 11:11, 24 Maj 2009    Temat postu:

hmmmm coraz lepiej.... ja pędzę robić dla całej rodzinki koktajl z truskawkami na własnoręcznie wykonanym mleku ryżowym Very Happy - całkiem niezłe, jakoś bardziej mi podchodzi niż sojowe 2 man down
z biedronek dziś zrezygnuję Grey_Light_Colorz_PDT_25
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Emulor
koktajlowa specjalistka
koktajlowa specjalistka



Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie 16:29, 24 Maj 2009    Temat postu:

robie pizze z mąki zytniej pelnoziarnistej, wyszlo ciasto- taka szarawa kupa;) teraz rośnie, ciekwe czy wyjdzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joan
arcymistrz koktajli
arcymistrz koktajli



Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1000
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kunice k/Legnicy

PostWysłany: Nie 20:37, 24 Maj 2009    Temat postu:

No i jak pizza Emulor? Mi zawsze wychodziła! A my sonie dzisiaj wycieczke w góry zrobilismy, na mały spacerek po Karpaczu (taki mały kurort w górach ze Śnieżką) i byłam skazana na jedzenie w knajpach.... aż mnie żołądek rozbolał, coś strasznego, co oni tam podają...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kasandra
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 625
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:18, 24 Maj 2009    Temat postu:

Nooo ja też dzisiaj nagrzeszyłam... Też zrobiliśmy sobie wycieczkę ze znajomymi. Zwiedzaliśmy skansen, potem odwiedziliśmy karczmę. Była kawka i ciasteczka i piwko (jedno) Trochę kalorii się uzbierało...Dobrze że chociaż pozostałe posiłki strukturalne A na kolację był koktajl zielony z morszczynem oczywiście 2 man down Może morszczyn da radę spalić te dodatkowe kalorie... Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Darinka
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:32, 24 Maj 2009    Temat postu:

Hej hej!
Wlazłam tutaj i mocno zdziwiłam się tematyką Waszych pogaduch...Kleszcze i inne robale..Wow, do głowy by mi nie przyszło, że gadacie o takich sprawach! Robali tez nienawidzę, mocno, mam nawet arachnofobię - jak zobacze gdzies blisko pajaka, ale tego grubego, to zupełnie mnie paraliżuje, potrafię nawet płakać. Za to pająków cienkonóżków, z długimi nogami, w ogóle sie nie boję, kiedyś nawet brałam takie za nogi!
Sluchajcie, mam pytanie: jak się robi samemu mleko ryżowe? Skąd macie przepis? Jest gdzieś na forum, czy z zupełnie innego źródła? Zaciekawiło mnie to, może bym spróbowała...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kasandra
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 625
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:48, 24 Maj 2009    Temat postu:

Darinko, przepis na mleko ryżowe znajdziesz w forumowej książce kucharskiej w dziale "Napoje".
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malaga
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 630
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:38, 24 Maj 2009    Temat postu:

Darinka, w kwestii pająków mam dokładnie tak jak ty :) Nie jest to przyjemne, no ale co zrobić... Na terapię nie mam aktualnie ochoty :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Noelka
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 7:57, 25 Maj 2009    Temat postu:

No proszę, nie było mnie dwa tygodnie, a tu tyle do przeczytania. Kasandra, Ty masz jeden dzień grzeszków za sobą, a ja całe dwa tygodnie. Oj nagrzeszyło się i efekty tego widać.
A za chleb chyba też się wezmę, tak mi narobiłyście smaka.
Z robalami ja na szczęście nie mam problemów i całe szczęście, bo przy moich dzieciach, które z dziką radością łapały wszystko i pokazywały to chyba bym padła. Robiły babciom taki numer, ze brały w paluszki dżdżownicę i biegły wołając "babciu, zobacz, jaka śliczna", a babcia blada na twarzy "tak, tak, tylko odłóż to zwierzątko".
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Emulor
koktajlowa specjalistka
koktajlowa specjalistka



Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 359
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pon 11:32, 25 Maj 2009    Temat postu:

:( pizza niestety zakalec;) po bokach fajnie sie upiekła, te ciasta drożdzowe to prwadziwa zakała kulinarna...ale chyba wiem dlaczego, do pizzy dawałam szpinak w smietanie i zamiast go na wierzch jak w przepisie to ja bezposrednio na ciasto..ale mąż zabrał jej połowę dziś do pracy...chyba jednak nie jest tak żle..ai ciekawe w tej pizzy jest toże spód był jakby chlebowy, użyłam maki razowej żytniej..a wy jaką mąkę stosujecie? chyba na forum była kiedys o tym rozmowa, ale gdzie to znaleźć?

Widzisz Joan jaka ze mnie kucharka, nawet gorsza od ciebie, hihiihihi...
Pamietam, kiedys jak byłam w Karpaczu to wolałam jeść konserwy:) to były dawne czasy i byłam wtedy chuda wiec milo wspominam te 5 dni w Karpaczu, hehe.
Pamietam wiele fajnych miejsc...oprócz Snieżki na która weszłam bez wjezdżania na dużą Kopę, szłam Czarnym grzbietem, szlakiem pielgrzyma...w pamięci swiątynia Wang...wodosapd Dziki z niedalekim miejscem zaburzeń grawitacji ziemskiej...i ta fajna zjeżdzalnia albo miasteczko w stylu dzikiego zachodu...

Noelka bierz się za dietę i tyle;)

A co powiedzie dziewczyny na szczury ktore sie jada lub białe laboratoryjne myszki:)?


Ostatnio zmieniony przez Emulor dnia Pon 11:34, 25 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kasandra
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 625
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:51, 25 Maj 2009    Temat postu:

Emulor, z tego co wiem (z lektury a nie z własnego doświadczenia) to mąka razowa żytnia jest ciężka i dlatego wypieki z tej mąki najlepiej udają się na zakwasie lub, jeśli drożdżowe, to na zaczynie. Na przyszłość proponuję dawać mąkę razową pszenną lub część razowej pszennej i część białej. Ja tylko raz robiłam tę pizzę.Napewno dawałam mąkę razową pszenną, niestety nie pamiętam już czy mieszałam ją z białą ale chyba tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joan
arcymistrz koktajli
arcymistrz koktajli



Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1000
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kunice k/Legnicy

PostWysłany: Pon 11:54, 25 Maj 2009    Temat postu:

Emulor, ja używałam zwykłej razowej mąki... troche ciasto wyrabiałam i postawiłam do wyrośnięcia, myślę, że to kwestia szczęścia...

Karpacz od mojej miejscowości jest oddalony 70 km, ale uwierz mi jeżdże tam od małolata i ani razu nie byłam na Śnieżce!!!! Grey_Light_Colorz_PDT_02

Nigdy ze mnie piechur nie był! Poruszać to ja sie mogłam na dyskotece! A teraz biegam za Juniorem po stoiskach pamiątkami...
Ale do western City by się czlowiek przejechał...

A jakiś przepisik na szczurka w sosiku lub białe myszki????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kasandra
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 625
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:58, 25 Maj 2009    Temat postu:

Joan, co to znaczy "zwykła razowa mąka"??? Pszenna czy żytnia? Bo każda z nich ma inne właściwości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joan
arcymistrz koktajli
arcymistrz koktajli



Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1000
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kunice k/Legnicy

PostWysłany: Pon 12:04, 25 Maj 2009    Temat postu:

Jezuuuuuuuuuuuu Kasandra zażyłas mnie....., myślałam, że razowa to razowa.... nieeeee, no normalnie moja wiedza kulinarna codziennie mnie zadziwia! sprawdzę, co pisze na opakowaniu... ale myślałam, że skoro jest pszenna to nie razowa... ale razowa to pełnoziarnista tak????
Wszystko mi sie już pokićkało....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> *Porozmawiajmy*
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 154, 155, 156 ... 186, 187, 188  Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 154, 155, 156 ... 186, 187, 188  Następny
Strona 155 z 188

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin