Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna Forum o Żywieniu Strukturalnym

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ZAPIEKANKA Z MAKARONU,TUŃCZYKA I SZPINAKU

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Dania obiadowe *
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasandra
koktajlowe guru
koktajlowe guru



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 625
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:12, 09 Maj 2009    Temat postu: ZAPIEKANKA Z MAKARONU,TUŃCZYKA I SZPINAKU

4 porcje-1 porcja zawiera ok.380 kcal

-300g makaronu razowego
-1 paczka mrożonego szpinaku
-pieczarki
-1 puszka tuńczyka w oleju
-20g tartego żółtego sera
-sól,pieprz

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Tuńczyka odsączyć z oleju na sitku.Makaron,pokrojone pieczarki,tuńczyka i szpinak ułożyć warstwami lub wymieszane w naczyniu do zapiekania i doprawić solą i pieprzem.Szpinak można dodać bez uprzedniego rozmrażania.Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok.25 minut.Pięć minut przed końcem zapiekania posypać serem.Podawać z surówką z pomidorów i cebuli.

Ten przepis również pochodzi z książki kucharskiej Doktora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goya
adeptka koktajlowa
adeptka koktajlowa



Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 291
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: USA

PostWysłany: Sob 18:32, 09 Maj 2009    Temat postu:

Merci jeszcze raz
xoxo (buziaki i usciski)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
forencka
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 10:48, 11 Mar 2011    Temat postu:

Tylko nie wkładajcie zamrożonego do piekarnika, to zamach na sztuce kulinarnej :) Dla pełnego smaku cudownego szpinaku proponuję jednak poddusić go na łyżce oliwy z czosnkiem i żółtkiem oraz solą. Będzie smaczniejszy o dwa nieba.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Asiupka
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 11 Paź 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:43, 22 Paź 2011    Temat postu:

Poddusiłam szpinak na oliwie z czosnkiem , a potem dodałam trochę smietany. I tak przygotowane dodałam do dania. Od siebie na makaron dałam jeszcze pomidorka. Zapiekanka przepyszna, dzieciaki mi ja wyjadały.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuchciarz
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 15:53, 22 Wrz 2015    Temat postu:

Wypróbuję dziś na kolację :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuchciarz
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 14:53, 16 Sty 2018    Temat postu:

Przyrządzam sobie regularnie, pyszne jedzenie ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuchciarz
ekspert koktajlowy
ekspert koktajlowy



Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 15:02, 08 Mar 2019    Temat postu:

Szybkie i zdrowe danie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadekwalsz
koktajlowy beniaminek
koktajlowy beniaminek



Dołączył: 06 Wrz 2019
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 10:58, 06 Wrz 2019    Temat postu:

Na szpinaku świeżym wychodzi to samo czy lepiej mrożony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Żywieniu Strukturalnym Strona Główna -> * Dania obiadowe *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin