Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monique
Adminka
Dołączył: 20 Cze 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Czw 13:01, 28 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
dziewczyny, mam świetny pomysł na danie z soczewicą
Same strukturalne produkty!!
Soczewica z carpaccio z buraków
składniki:
1/2 szkl. soczewicy
2 szt. buraków ugotowanych lub upieczonych
2 szt. cebuli
pestki dyni
bryndza owcza lub feta
oliwa, pieprz, kumin, sos sojowy
przygotowanie:
soczewicę ugotowac bez soli, tak aby była all dente. Na oliwe przyrumienić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Do rumianej cebuli dołozyć odsączoną soczewicę i jeszcze chwilę podsmażyc razem, przyprawiając pieprzem i sosem sojowym. Na osobnej suchej patelni uprażyć pestki dyni, doprawić kuminem (niekoniecznie). Buraki pokroić w bardzo cieniutkie plasterki.
Na talerz wyłożyć soczewicę z cebulą, przykryć plastrami buraków, posypać pestakami dyni i rozkruszonym serem.
SMACZNEGO...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
forencka
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią 11:40, 11 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Jestem za, ale buraki starłabym na grubej tarce albo pokroiła w słupki.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 8:46, 03 Sie 2015 Temat postu: |
|
|
Nienawidzę buraków więc jak dla mnie przepis z góry odpada :/
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 14:13, 27 Gru 2017 Temat postu: |
|
|
Jak ktoś jednak robił to niech się pochwali czy smakowało.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 10:00, 03 Wrz 2018 Temat postu: |
|
|
Spróbowałem i muszę przyznać że nawet było niezłe.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|