Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Izula
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: województwo śląskie
|
Wysłany: Czw 11:23, 04 Gru 2008 Temat postu: RZEPIS NA RYBĘ Z PORAMI |
|
|
RZEPIS NA RYBĘ Z PORAMI
RYBA Z PORAMI
ILOŚCI NIE PODAJĘ, JEST DOWOLNA, DLA TYLU OSÓB, DLA ILU PAŃSTWO ZECHCĄ
SKŁADNIKI:
FILETY Z JAKIEJKOLWIEK BIAŁEJ RYBY (JA UŻYWAM PANGI)
MASŁO (NIEWIELE)
BIAŁA CZĘŚĆ PORÓW
SÓL, PIEPRZ
SOK Z CYTRYNY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
NA MAŚLE SZKLIMY BIAŁE CZĘŚCI PORÓW POKROJONE W CIENKIE PLASTERKI.NA DRUGIEJ PATELNI SMAŻYMY NA ODROBINIE OLIWY Z OBU STRON FILET Z RYBY (NIE PANIEROWANY). SOLIMY, PIEPRZYMY, POLEWAMY SOKIEM Z CYTRYNY.
NA TALERZ KŁADZIEMY RYBĘ A NA WIERZCH PORY
SMACZNEGO
BS 05.2008
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
forencka
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią 11:25, 11 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Mniam mniam :) Zamiast pangi polecam jednak inną rybkę, ponieważ pangi są mocno zanieczyszczone i mało wartościowe (niedawno pisały o tym wszystkie gazety np. przekrój).
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 10:20, 28 Sie 2015 Temat postu: |
|
|
Nie przepadam za porami, ale ten przepis wspaniały :)
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 14:14, 27 Gru 2017 Temat postu: |
|
|
Próbował go ktoś jeszcze?
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 10:01, 03 Wrz 2018 Temat postu: |
|
|
To jest pyszne!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|