Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
antosia
koktajlowy beniaminek
Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 18:13, 06 Maj 2009 Temat postu: Brązowy ryż z kurczaczkiem |
|
|
Lubię jak mam obiad przygotowany na kilka dni więc podaję przepis który smakuje mi zarówno na zimno jak i na ciepło.
- 2 torebki ryżu brązowego
- 2 udka z kurczaka
- przyprawy: ja dodaję kurkumę, curry, paprykę, pieprz, vegeta itp.
- pieczarki (ile kto lubi)
- natka
Udka gotuję w wodzie (ja je raczej bardzo rozgotowuję,bo takie lubię najbardziej). Ryż gotuję w 2-3 szkl wody z dodatkiem przypraw. Pieczarki podsmażamna łyżce oliwy z oliwek.
Jak ryż już się ugotuje i wypije wodę to odaję pokrojonego kurczaczka i podsmażone pieczarki.
P nałożeniu na tależ posypuję obficie natką pietruszki.
Mam nadzieję,że Wam także zasmakuje :))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 12:25, 14 Lip 2017 Temat postu: |
|
|
Moje ulubione danie :D
|
|
Powrót do góry |
|
|
kuchciarz
ekspert koktajlowy
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 13:29, 21 Wrz 2018 Temat postu: |
|
|
A wy próbujecie?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|