vanili
wicemistrz koktajli
Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 832
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 19:06, 08 Paź 2007 Temat postu: Przyklejony: Program 800 kal. |
|
|
PRZYKŁADOWY DZIENNY JADŁOSPIS DIETY STRUKTURALNEJ
Program 800 kcal
Śniadanie 150 kcal:
Zmiksować:
* 175 g jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu
* 10 g otrąb pszennych
* 150 g malin
II Śniadanie 100 kcal:
* 20 g mieszanki pestek dyni i słonecznika (po 10 g)
Obiad 300 kcal:
* zupa warzywna 15 kcal
* 100g wątróbki drobiowej z duszoną cebulką (100 g wątróbki drobiowej obtoczyć w łyżeczce mąki pszennej i usmażyć na łyżce oliwy z oliwek, pod koniec smażenia dodać 50 g cebuli)
* surówka z pora lub cykorii 200g (pokroić 200 g cykorii i zetrzeć 50 g jabłka, wszystko wymieszać i skropić sokiem z cytryny)
Podwieczorek 100 kcal:
* 200 g kiwi (3 średnie)
Kolacja 150 kcal:
ELIKSIR POMARAŃCZOWY 150 kcal
* 200 ml soku pomarańczowego (świeżo wyciśnięty)
* 15 g zarodków pszennych
* 10 g moreli suszonych (wcześniej namoczonych ok. 1 godz.)
Program 1200 kcal
Śniadanie 150 kcal:
* 30 g chleba żytniego z soją i słonecznikiem
* 20 g sera mozzarella
* ¼ średniej papryki – 50 g
Zmiksować:
* 200 ml mleka sojowego
* 10 g otrąb pszennych
* 100 g truskawek
II Śniadanie 100 kcal:
* 20 g gorzkiej czekolady
Obiad 500 kcal:
* zupa warzywna 15 kcal
* 250 g zapiekanki z makaronu (80 g pieczarek podsmażyć na płaskiej łyżeczce masła następnie do 200 g ugotowanego makaronu razowego dodać podsmażone pieczarki, rozmieszane jajko, szczyptę soli morskiej i wszystko wymieszać, posypać 20 g sera żółtego i zapiec w piekarniku, po wyjęciu posypać 10 g posiekanego szczypiorku lub kiełków rzodkiewki lub rzeżuchą )
* surówka z pomidora (150g pomidora doprawić przyprawami i cebulą)
Podwieczorek 100 kcal:
* 150 g winogron
Kolacja 250 kcal:
* awokado z serkiem wiejskim – 1 średnie awokado ok. 100g (waga bez pestki) umyć, przekroić wzdłuż i usunąć pestkę. Nałożyć do owocu 80g serka wiejskiego ziarnistego i posypać solą czosnkową
|
|